Vegetarisk raggmunk kan låta motsägelsefullt då raggmunken i sig är vegetarisk. Detta receptet syftar mer på vilka tillbehör som kan väljas istället för stekt fläsk.
Ingredienser
1/2 kg fast potatis
1/2 tsk salt
1 msk vetemjöl
200 g färska kantareller
1 tsk salt
1 gul lökar
smör till stekning
salt
Tillagning
1.Riv den råa potatisen grovt och lägg den i en bunke.
2. Tillsätt 1 tsk salt och mjöl och blanda väl.
3. Ta upp en portion smet i handen och krama ur vätskan innan du formar till plättar.
4. Stek i rikligt med smör tills de är gyllenbruna.
5. Rensa kantarellerna och stek i smör tillsammans ett par teskedar salt.
6. Kantarellerna släpper en del vätska. När vätskan har kokat bort tillsätter du fint strimlad lök och steker tills löken är glansig.
Servering
Servera de nystekta raggmunkarna med kantarellerna, löken och en rejäl sked lingonsylt.