Raggmunk Tasteline

RAGGMUNK ENLIGT TASTELINE


Ingedienser


2 dl vetemjöl

1.5 tsk salt

5 dl mjölk

1 st ägg

8 st vinterpotatis, ca 700 g


Tillagning


1. Till raggmunkarna blandas den rårivna potatisen i en pannkakssmet. Gör först i ordning smeten. Mät upp mjölk och salt.


2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop det till en klumpfri smet. Vispa sedan i resten av mjölken och ägget.


3. Skala potatisen, riv den fint. Eller skär den i bitar och riv i en matberedare.


4. Blanda genast ner den rivna potatisen i smeten så att den inte mörknar.


5. Bryn lite fett i en stekpanna. Grädda smeten som tunna pannkakor (knappt 1 dl smet per pannkaka) eller som stora plättar, som råkakor.


Se vidare http://www.tasteline.com/recept/raggmunk-grundrecept/