Raggmunk i långpanna

RAGGMUNK I LÅNGPANNA

Ingredienser


6 - 8 medelstora potatisar

2 ägg

1 - 1,5 dl vetemjöl

4 dl mjölk

1 tsk salt

smör

1 dl vatten

2 pkt bacon


Tillagning


1. Sätt ungen på 250°


2. Smörj en liten långpanna med smör.


3. Vispa ihop ägg, 1 dl av mjölken, vatten och 1 tsk salt. Tillsätt vetemjöl. Vispa slätt.


4. Tillsätt resten av mjölken.


5. Skala potatisen och riv den grovt.


6. Blanda ner potatisen i smeten.


7. Häll smeten i långpannan.


8. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.


9. Stick ner baconskivorna (eller klippta bitar) i smeten.


10.  Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.


Servering


Servera gärna raggmunken med lingon och picklade kantareller och grönt.


Se vidare http://www.matklubben.nu/recept/mammas_raggmunk