Ingredienser
6 - 8 medelstora potatisar
2 ägg
1 - 1,5 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
smör
1 dl vatten
2 pkt bacon
Tillagning
1. Sätt ungen på 250°
2. Smörj en liten långpanna med smör.
3. Vispa ihop ägg, 1 dl av mjölken, vatten och 1 tsk salt. Tillsätt vetemjöl. Vispa slätt.
4. Tillsätt resten av mjölken.
5. Skala potatisen och riv den grovt.
6. Blanda ner potatisen i smeten.
7. Häll smeten i långpannan.
8. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
9. Stick ner baconskivorna (eller klippta bitar) i smeten.
10. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
Servering
Servera gärna raggmunken med lingon och picklade kantareller och grönt.
