Råriven pannkaka

RÅRIVEN PANNKAKA

Råriven pannkaka är när man river potatis, blandar med mjölk, ägg och mjöl.

Blanda i tärnade fläskbitar.


Smakar nästan som raggmunkar men är mycket tjockare/kladdigare och mer matiga.


Ingredienser


3½-4 portioner

en plåt, 12 bitar ca 45 min

½ liter riven potatis

1 dl mjölk

1 dl mjöl

1 ägg

läsk 400 g (om fläsket inte är rimmat måste det saltas)

2 tsk salt + salt till fläsket

olja eller smör till att smörja plåten med


Tillagning


1. Sätt ugnen på 225º.

2. Skär fläsket och salta det på båda sidorna.

3. Riv potatisar fint. Blanda mjöl, salt, ägg och mjölk med de rivna potatisarna.

4. Smörj en långpanna väl, pannkakan tar annars lätt fast (går bra att smörja med olja).

5. Häll sedan i potatissmeten och bred ut den i ett jämnt lager.

6. Lägg på det saltade eller rimmade fläsket. Låt pannkakan stå i ca 30 minuter (tills den får gyllenbrun färg).


Servering


Serveras med lingonsylt.