RAGGMUNKSAKADEMIENS RAGGMUNKSRECEPT
Raggmunk med Fläsk och rårörda lingon
4 portioner
1 kg potatis
1 ägg
1 msk mjöl
2 msk mineralvatten, för "raggigheten"
Olja och smör till stekning
Salt och pepper
800 gram rimmat sidfläsk i skivor
Rårörda lingon
Tillagning
Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan om det behövs.
Vispa ihop ägg, mjöl och mineralvatten och vänd ner potatisen i smeten. Salta och peppra.
Lite olja och ev smör i pannan. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt men inte för länge. Håll fläsket varmt.
Bryn olja ev smör och lite fläskflott i pannan. Ta lagom med smet för en Raggmunk och platta ut så att den inte blir för tjock. Stek Raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på bägge sidor.
Servering
Servera Raggmunken varm med fläsket och väl avrunna rårörda lingon.
Dryckestips
Vi rekommenderar öl till Raggmunk och fläsk. En god lager passar alltid bra till den salta maten.