Recept

RAGGMUNKSAKADEMIENS RAGGMUNKSRECEPT



Raggmunk med Fläsk och rårörda lingon


4 portioner

1 kg potatis

1 ägg

1 msk mjöl

2 msk mineralvatten, för "raggigheten"

Olja och smör till stekning

Salt och pepper

800 gram rimmat sidfläsk i skivor

Rårörda lingon


Tillagning


Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan om det behövs.


Vispa ihop ägg, mjöl och mineralvatten och vänd ner potatisen i smeten. Salta och peppra.


Lite olja och ev smör i pannan. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt men inte för länge. Håll fläsket varmt.


Bryn olja ev smör och lite fläskflott i pannan. Ta lagom med smet för en Raggmunk och platta ut så att den inte blir för tjock. Stek Raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på bägge sidor.


Servering


Servera Raggmunken varm med fläsket och väl avrunna rårörda lingon.


Dryckestips


Vi rekommenderar öl till Raggmunk och fläsk. En god lager passar alltid bra till den salta maten.