Andra raggmunksrecept

RECEPT

 

Fler raggmunks recept

 

Raggmunk enligt köket.se

 

Ingredienser

 

800 g potatis

1 ägg

1,5 dl mjöl

3 dl mjölk

2 tsk salt

50 g smör

 

Tillagning

 

Gör en pannkakssmet av smör, ägg och mjöl. Skala potatisen på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner inte mörkna. Salta.

 

Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisen hinner bli genomstekt.

 

Servering

 

Severa omgående.

 

Se vidare http://www.koket.se

 

Raggmunk enligt Tasteline.se

 

Ingedienser

 

2 dl vetemjöl

1.5 tsk salt

5 dl mjölk

1 st ägg

8 st vinterpotatis, ca 700 g

 

Tillagning

 

1. Till raggmunkarna blandas den rårivna potatisen i en pannkakssmet. Gör först i ordning smeten. Mät upp mjölk och salt.

 

2. Tillsätt hälften av av mjölken och vispa ihop det till en klumpfri smet. Vispa sedan i resten av mjölken och ägget.

 

3. Skala potatisen, riv den fint. Eller skär den i bitar och riv i en matberedare.

 

4. Blanda genast ner den rivna potatisen i smeten så att den inte mörknar.

 

5. Bryn lite fett i en stekpanna. Grädda smeten som tunna pannkakor (knappt 1 dl smet per pannkaka) eller som stora plättar, som råkakor.

 

Leif Mannerströms raggmunk (Tasteline)

 

Ingedienser

 

1 kg potatis(ar)

1 st ägg

1 msk mjöl smör, och olja till stekning

salt

800 gram sidfläsk, rimmat , i skivor

smör, och olja till stekning

peppar

 

Tillagning

 

1. Skala och riv potatisen grovt.

 

2. Krama ur vätskan om det behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra.

 

3. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt, inte för länge för då blir det hårt och torrt.

 

4. Börja stekningen med lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du av flottet men sparar det till stekningen av raggmunkarna. Håll fläsket varmt.

 

5. Bryn smör och lite fläskflott i en stor stekpanna, klicka ut smeten och platta till så tunt sommöjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor.

 

Servering

 

Servera rykande varmt med fläsket, rårörda lingon och eventuellt äppelkompott.

 

Se vidare http://www.tasteline.com

 

Raggmunk i våffeljärn (4 port.)

 

750 g potatis

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Salt, peppar

2 dl mjölk

2 dl filmjölk

2 ägg

Smör att steka i

 

Riv potatisen grovt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar i en bunke. Vispa ner lite mjölk i taget till en klumpfri smet. Blanda ner riven potatis, filmjölk och ägg. Låt smeten stå åtminstone 10 min. Grädda raggmunkarna i smort våffeljärn tills de gyllene.

 

Se vidare http://www.vardag.nu/raggmunk-i-vaffeljarn/