Latkes

LATKES

Latkes är plättar av potatis som serveras vid den judiska högtiden Chanukka, men smakar lika bra även vid andra tillfällen


Ingedienser


6 st stora potatisar

st ägg

1 st finhackad gul lök

2 tsk salt

1 krm malen svartpepppar

2 msk olja till stekningen 

 


Tillagning


1.Skala och riv potatisen fint. Låt den stå en stund (men inte för länge då potatisen mörknar) och häll därefter av så mycket som möjligt av vattnet som separerats från den rivna potatisen. Blanda riven potatis med lök. Tillsätt mjöl, ägg, salt och peppar..


2.Hetta upp olja i stekpannan. Lägg i 3-4 klickar smet åt gången, ca 0,5 dl smet till varje latkes. Bred ut smeten något så att rårakorna bir tunna i kanterna.



Servering


Servera med valt tillbehör.


Se vidare https://www.coop.se/recept--mat/recept/l/latkes/